Waarom is vitamine B8 zo goed voor je haar?

Wanneer je best snel dode puntjes of futloos krijgt kun je zeker wel wat goede extra voedingsstoffen gebruiken voor je haar. Wist je dat er vitaminen zijn zoals vitamine B8 die juist extra goed voor gezond en mooi haar zijn? Nu wel in ieder geval!

Vitamine B8 echt goed voor glanzend haar?

Jazeker, vitamine B8 is heel goed voor glazend haar. Zo goed zelfs dat deze vitamine ook wel Vitamine H wordt genoemd: vitamine haar. Daarom zul je vitamine B8 ook vaak in haarproducten terugvinden omdat het haar er zo goed van gaat glanzen.

Waarin vind je vitamine B8?

Naast in vitamine pillen en in shampoos vind je vitamine B8 ook in heel veel natuurlijke producten zoals melk, eieren, noten en in pinda’s. Wil je mooi glanzend haar doe je er dus verstandig aan om je dag met een gekookt eitje te beginnen.

Werkt selenium voor haargroei?

Jazeker, selium werkt zeer goed voor haargroei en het mooie is dat je selium maar in kleine hoeveelheden nodig hebt. Ook selium vind je veel in voedingsmiddelen zoals in vis, schelpdieren en in paranoten. Dus eet regelmatig een visje voor een optimale haargroei.

Waarom werkt Vitamine B5 tegen haaruitval?

Een gemiddeld mens verliest per dag minstens 100 haren. Dit is natuurlijk geen reden voor grote paniek, tenzij je kaal wordt en er steeds meer verliest! Dan is paniek het eerste woord wat je te binnen schiet. Haaruitval kan tijdelijk zijn, maar de meeste mannelijke dertigers hopen wel op haargroei maar zullen eerder met haaruitval geconfronteerd worden.

Stress als veroorzaker van haartuitval

Welnu, van pantotheenzuur (ook wel vitamine B5) werd vroeger gezegd dat het haaruitval kon voorkomen, maar dit is echter nooit aangetoond. Het is wel helemaal zeker dat een gezonde, volwaardige voeding het lichaam echt helpt in tijden van stress.

Koper werkt tegen grijze haren

Melanine is een pigment dat ervoor zorgt dat je haar van nature een blonde, bruine of mooie andere kleur krijgt. Jammer genoeg is melanine-productie niet eindeloos, grijze haren krijgen we vroeg of laat allemaal. Gelukkig kun je dit proces een beetje voorkomen met het koper mineraal dat je vindt in chocolade en volkorenbrood. Horen we daar chocolade? Mmm!

Interessant weetje over vitamine B8

Volgens enkele onderzoekers zouden wellicht de klachten van schizofrenie verminderd worden door vitamine B. Sterker, het toevoegen van de vitamines zijn volgens onderzoekers van The Medical Reseach Council and University of Manchester ook de varianten B6 en B12 van belang.