Scoor bovenaan en creëer een voorsprong op concurrentie met SEO

Zoals u waarschijnlijk wel weet, worden er steeds meer zaken online aangeschaft. Er komen steeds meer webwinkels bij, en veel consumenten regelen aankopen via het internet. Voor de retailer liggen er ook veel kansen op dit vlak. Via bijvoorbeeld een webwinkel is het heel goed mogelijk om een grote omzet te pakken en een veel grotere markt aan te spreken. Maar hoe kunt u er nu voor zorgen dat uw website goed gevonden wordt door potentiële klanten? Er zijn diverse mogelijkheden. In dit artikel een uitleg. Met mooi webdesign bent u er nog niet. Uw website moet ook gericht verkeer krijgen.

Online adverteren

online adverterenOok op het internet is het belangrijk om te adverteren. Misschien nog wel belangrijker dan bij een “reguliere” winkel. Bij een webwinkel is het namelijk veel minder persoonlijk, waardoor klanten makkelijker weg gaan. Ga maar na; u klikt ook wel makkelijker een website weg als het u niet bevalt. Welke mogelijkheden zijn er allemaal als het om online adverteren gaat? Dat is een goede vraag die we hier zullen behandelen. Het is sterk afhankelijk van wat u precies verkoopt waar adverteren interessant is. Hieronder leest u meer:

Facebook adverteren

Als u een wat jonger publiek aan wilt spreken dan kan adverteren op Facebook heel erg interessant zijn. U kunt met Facebook zeer gericht adverteren op bepaalde interesses. Stel dat u baby kleding en accessoires verkoopt. Dan is uw doelgroep waarschijnlijk jonge moeders. Op Facebook is het mogelijk om uw advertenties enkel aan deze groep te tonen. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen hoe gericht dit is, en dit zal waarschijnlijk voor goede conversies zorgen.

Wordt gevonden in Google

Google heeft ook een advertentieprogramma. U kunt bieden op steekwoorden (keywords) waar mensen naar op zoek zijn. Uw advertentie kost iedere keer dat iemand op uw website klikt. Ook dit is een effectieve manier van adverteren omdat u direct kunt adverteren als mensen naar u op zoek zijn. Ook kunt u ervoor kiezen om uw website te laten optimaliseren voor belangrijke zoekwoorden. Dit wordt ook wel Seo Optimalisatie genoemd. U adverteert dan niet maar uw website komt in het organische gedeelte van Google te staan.  Mensen vinden dan uw website of webwinkel, en niet andersom. Dit kan een zeer interessante manier zijn van klanten verwerven,  Simply Rank is de seo rotterdam specialist die u kan helpen bij een betere online vindbaarheid in de zoekmachines. Maar ook voor social media en andere zaken bent u aan het juiste adres.

Andere online marketing strategieën

Naast Google en Facebook zijn er natuurlijk nog legio mogelijkheden om online te adverteren. Andere platformen zoals Twitter, Youtube & Linkedin kunnen ook interessant zijn. Overleg met uw online marketing bedrijf of dit voor u interessant kan zijn.